Voor Hét VisumBuro begon de opdracht met het stabiliseren van de website teneinde te kunnen gaan schalen en aansluiting te zoeken met keten partners. In de loop der tijd heeft dit veel meer voeten in aarde gekregen en moest de website compleet herbouwd worden om flexibele integratie met derde partijen in de reiswereld aan te kunnen bieden. Fase 1 omvatte het oplossen van een ‘memory leak’ om de directe continuiteit te waarborgen. Tijdens Fase 2 is de embdedded XML database geïsoleerd (extern gezet) teneinde de frontend te kunnen herbouwen terwijl ‘de winkel’ open bleef. En in de laatste fase is de XML database uitgefaseerd en vervangen door een MySQL database. De website is nu in 3 talen beschikbaar, biedt het product/de dienst van de opdrachtgever ook als whitelabel aan, en is geïntegreerd met de ANWB, Vakantie.NL, een (nog te releasen) website van BCD Travel en Terra Travel. De website ondersteund het invullen van formulieren die middels een grafisch tool ontworpen kunnen worden. Deze formulieren worden op de website dynamisch getoond. Ingevulde aanvragen worden in de BackOffice geïmporteerd waarna ze na controle als PDF geprint kunnen worden. De website biedt diverse betaalmogelijkheden, waaronder iDeal en creditcard. Hiervoor is een koppeling met Ogone gemaakt.

Java, JBoss, XML, eXist, XMLDB, Cocoon, Apache FOP, MySQL, system integrations

Hi, I’m mlindhout