OmniHis is een bedrijf dat een HIS (Huisarts Informatie Systeem) ontwikkelt en onderhoudt.  Dit systeem is gebaseerd op vele lokale installaties (bij huisartsen) van hun core product Scipio, ondersteund door een aantal centraal gepositioneerde services. Mijn opdracht was het moderniseren van deze services vanwege een verouderde software stack en het ontwikkelen van extra diensten. De ‘oude’ producten zijn stuk voor stuk omgeschreven naar in Docker verpakte Spring Boot applicaties die gebruik maken van een centrale Spring Cloud Config server (eveneens door mij opgezet en ingericht). Met deze centralisatie van configuratie is een hoop repeterend handwerk weggenomen. De services zijn beveiligd middels een OAuth2 server. Verder wordt logging en rapportage naar een centrale ElasticSearch installatie gestuurd, waarna deze middels Grafana dashboards inzichtelijk is gemaakt.

Java, Spring, Spring Boot, Spring Cloud, Apache Camel, Hibernate, Angular, ElasticSearch, Grafana, Docker, GIT, system integrations

Hi, I’m mlindhout